Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Niemirich O$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.

Ianchyk M. 
Study of functional and technological properties of plant powders for use in confectionery industry [Електронний ресурс] / M. Ianchyk, O. Niemirich, A. Gavrysh, O. Yanchyk // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 4. - С. 31-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_4_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 340.376 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Kuzmin O. 
Effects of the water desalting by reverse osmosis on the process of formation of water-alcohol mixtures. 1H NMR spectroscopy studies [Електронний ресурс] / O. Kuzmin, S. Suikov, O. Niemirich, I. Ditrich, I. Sylka // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 239-257. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_6
Мета роботи - дослідження впливу демінералізованої води зворотним осмосом на дрейф протонів етанолу і води, а також стабілізацію цих систем за допомогою <^>1H ЯМР спектроскопії. <^>1H ЯМР аналіз проведено з використанням: Фур'є - ЯМР-спектрометра Bruker Avance II (400 МГц); спеціального капіляра з ацетоном-d6; ампул N507-HP високого розділення; дозатора; спирту етилового ректифікованого (СЕР); води, демінералізованої зворотним осмосом; водно-спиртових сумішей (ВСС) із СЕР і демінералізованої води. Встановлено нові ефекти в процесі створення ВСС, які пов'язані з демінералізацією води зворотним осмосом. Зміна хімічних зсувів протонів етанолу і води в процесі створення ВСС свідчить про складну динаміку процесів досягнення рівноваги в суміші. В інтервалі часу від 0 до 434 год після змішування, за постійної концентрації спирту (міцність ВСС - 39,92 % об.) і термостатування системи (T = +23,5 <^>oC), не відбувається "відновлення" положення сигналу гідроксильного протона (OH) етанолу. Характерною рисою досліджених систем є те, що сигнали гідроксильного протона етанолу (EtOH) і води (H2O) протягом інтервалу <$E tau~=~12~-~432> h (<$E delta sub roman EtOH~=~4,93~-~5,01> ppm; <$E delta sub roman {H sub 2 O}~=~4,33~-~4,41> ppm) можна спостерігати окремо один від одного з різницею у хімічних зсувах <$E DELTA delta~=~0,59~-~0,61> ppm. Імовірно, розділ сигналів та їх характерний дрейф пов'язаний з процесом відновлення структури води, порушеної за демінералізації зворотним осмосом одночасно з встановленням сітки водневих зв'язків, характерної для розчину. Низькі швидкості обміну (роздільне спостереження сигналів гідроксилу і води) можна пов'язати з істотною мікрогетерогенністю системи і відповідним бар'єрним ефектом, що знижує ефективну швидкість обміну протонів. Експериментально, за допомогою методу <^>1H ЯМР спектроскопії, встановлено вплив використання зворотного осмосу водопідготовки на спектральні характеристики рухливих протонів етанолу і води, а також стабілізацію системи у процесі створення ВСС. Показано, що для таких систем процес стабілізації ВСС проходить одночасно з відновленням сітки водневих зв'язків у водній фазі.
Попередній перегляд:   Завантажити - 997.895 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Niemirich O. 
Restoring and emulsifying properties of the dried meat semi-finished product [Електронний ресурс] / O. Niemirich, M. Pogozhich, O. Petrusha, A. Havrysh, O. Vasheka // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 302-313. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_11
Досліджено технологічні властивості сушеного м'ясного напівфабрикату (СМНФ), виготовленого методом ЗТП-сушіння (змішаного підведення тепла), на підставі яких складено математичну залежність комплексної характеристики СМН від температури сушіння і ступеня дисперсності продукту. Матеріалами досліджень були: м'ясо яловичини, відварене і сушене конвективним способом, як контроль, і СМНФ високого ступеня готовності, що одержано способом змішаного теплопідведення (ЗТП), як дослідний зразок. За результатами аналізу спектрів, одержаних за допомогою методу ІЧ-спекторскопії, охарактеризовано зміни хімічного складу СМНФ і після його відновлення. Характеристику об'єму та середнього діаметра пор СМНФ здійснено за ізотермами сорбції-десорбції, одержаних за допомогою вагового методу. Комплекс досліджень технологічних властивостей СМНФ показав, що використання способу сушіння зі ЗТП сприяє одержанню продукту з меншим вмістом вологи (у 2 рази) та покращеною його здатністю до відновлення з одночасним збереженням високої вологоутримувальної здатності (у порівнянні з контролем вологоутримувальна здатність є вищою на 7,2 %) і коефіцієнтом водопоглинання (вищим у 1,3 разу). Виявлено, що у процесі виробництва СМНФ за допомогою методу ЗТП вміст летких ароматутворювальних речовин у порівнянні з контролем є вищим у 1,3 разу. Аналіз ІЧ-спектрів поглинання СМНФ в області деформаційних коливань груп -OH вказують на те, що сушіння зі ЗТП сприяє формуванню капілярно-пористої структури, яка надає змогу збільшити кількість адсорбційно зв'язаної води у 1,5 разу, та обумовлює високі регідратаційні й емульгуючі властивості готового напівфабрикату. Одержано математичну модель формування комплексного показника технологічних властивостей СМНФ залежно від температури сушіння та ступеня подрібнення напівфабрикату.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.419 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Niemirich O. 
Development of complex quantity assessment method of butter quality [Електронний ресурс] / O. Niemirich, O. Kuzmin, O. Vasheka, T. Zychuk // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука" . - 2018. - № 5. - С. 27-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mnj_2018_5_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 644.322 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського